Giraffer och fullt med vargar.

Har så mycket i huvudet nu. Vet faktiskt inte alls var jag ska börja. Hjärnan går på högvarv. Vet inte riktigt om det är för att jag är trött och full matad med information. Eller ifall det har att göra med allt annat runtomkring. Förmodligen lite av båda delarna. Brukar oftast vara så när det kommer till hannah håå.

Jag funderar så mycket hur folk förhåller sig till varandra. jag försöker för fullt att också lära mig att förhålla mig till mig själv.

Nu i skolan så får vi lära oss om Giraffspråk och Vargspråk. Otroligt intressant är det! vi har även pratat idag om ordet Nej. Ifall man har svårare för att säga nej eller att ta ett nej.

Vi kom fram till att Alla borde lära sig giraffspråket!

Jag känner själv att ja är en sån som lyssnar med girafföron. Fast jag tror att ja lyssnar alldeles för mycket med dom öronen.

Hela det här språket går ut på att skapa kontakt. Varför ska det vara så svårt att tillämpa den metoden hela tiden?

För mig så är det inte svårt att skapa kontakter med folk. Det som blir svårt är att ja tror att ja måste ta ansvar för den andres behov. Vilket inte hjälper den andra komma framåt. Ja .. hmm ni skulle ha varit med själva på den här lektionen :) Jag vill så gärna kunna tillgodose andras behov. Förut har jag gjort det utan att tänka på vad mina behov egentligen är. Men det stämde som våran lärare sa idag.. man kan inte bara ge och ge och ge för då kostar det egentligen på relationen till den människan. Tillslut så har det tärt så mycket på mitt förhållande till den andra människan så då slutar det med bråk.

När man säger ja till något fast man egentligen menar nej, då blir det tillslut så.

Ja ja hur som helst så tycker jag att dom vuxna människorna som var med på den lektionen borde ha tagit till sig orden lite mer än vad dom gjorde. Innan dagen var slut så hade ja ändå utslag av dom skräninga damerna som krävde min och alla andras uppmärksamhet. Vuxna människor som snackar skit om folk och gör sig lustiga på andras bekostnad det är fruktansvärt! Och det som ja egentligen är mest upprörd över är att ja satt tillslut och skrattade med damerna. Hemskt hemskt hemskt hannah håå!

Visst hade damen rätt om att kalkonen hade hävt ur sig en riktigt dum grej. Kalkonen har någon form av handikapp som gör att hon inte riktigt begriper en del allmännna saker. Jag har full förståelse för hennes handikapp. Men ändå så skrattade jag med dom andra innan dagen var slut. Ja skäms!

Absolut så är det så att kalkonen häver ur sig allt möjligt konstigt. Dock har man sedan ett val att antingen ta det som ett personangrepp eller ha överseende med att hon kan faktiskt säga sårande saker.

Ja tycker att vuxna människor ska ha lärt sig att ha empati och överseende för andra människor. Men det är bara vad jag tycker.

Det som verkligen blev det som satte bollen i rullning var när en utav klassdamerna for hem efter lunchen för att hon inte orkade med kalkonen nått mer. Sen satt denna klassdam och smsade med en annan skrän tant om hur hemskt jobbig kalkonen var. Sedan satt klassdamen och ville ha bekräftelse på att det var ok för henne att snacka skit om kalkonen. Ja huvva vilken röra allt blev! Jag försökte på alla sätt att få klassdamen att förstå att kalkonen inte har samma förutsättningar som oss. Men klassdamen ville icket höra på det örat. Ja ja karusellen fortsätter väl imorrn. Suck!

Kanske om klassdamen hade tillämpat giraffspråket och låtit bli vargspråket då hade det här redan varit löst. Nu kommer det att följa en rad dagar fyllda av skitsnack. Åååh vad är det med mänskligheten?

Anteckning. Låt damerna kackla och stäng av öronen.

Försök inte att ändra på gamla damer.

Skratta bara för dig själv åt eländet.

Akta dig för att sänka dig till lågstadie nivån.

Nu lämnar vi hönshuset för en stund..

Just nu så är gamla vän hemma i pite. Det är underbart att få lyssna till hennes röst igen. Det finns ingen som kan berätta saker så levande som hon kan. Och oj vad ja har lyssnat på hennes ord. Jag lärde känna henne när jag var tyst, tillbakadragen och osynlig. Då sa jag alltid Ja åt allt som folk bad mig om. Hon och 2 vänner till stod och nästan skrek åt mig varje dag att ja måste lära mig att säga nej och ta för mig mer. enkelt att säga men otroligt mycket svårare att göra till handling. Det är inte föränn nu på senaste som jag har tagit till mig dom där orden. Jag känner att jag växer som människa när jag står på mig. det jobbiga är att varje gång som jag har hört min röst prata längre än 2min om mig och mina behov osv så skäms ja för att det känns som att jag har tagit upp onödigt mycket plats. Men jag försöker att vänja mig med min egen röst och min egna vilja.

En sak som min vän tog upp i helgen. Första gången som vi hade gått med varandra från skolan så hade ja frågat henne hur man gör för att få kontakt med killar. Själv så kommer ja inte ihåg att jag har frågat henne det. svaret jag fick då var att allt var ju ett spel och det handlade om blickar och kroppsspråket.

Jag har försökt att analysera det samtalet nu. Den flickan som frågade den andra flickan hon hade aldrig fått en killes bekräftelse på att hon var söt, snygg eller helt enkelt såg bra ut. Den flickan hade lärt sig att leva i skuggan av sin bästa kompis. Liten och schysst var väl orden som hon fick. Det var ju inte så att det var dåligt på något vis att vara snäll . Om man vågade berätta för killen eller fick någon att föra det vidare att man var kär i han så var det alltid just bekräftelsen om att man var en snäll kompis bara som kom tillbaka. Så det var den flickan som frågade sin vän en dag i ettan på gymnasiet , hur gör man för att få kontakt med killar?

Nu ett flertal år efter den frågan ställdes så kan jag med handen på hjärtat säga att det är inget som jag bekymrar mig för längre.

Min vän undrade stilla om hon aldrig hade haft det där samtalet med mig , hade jag då kanske bara varit med en person nu. Hon kände sig delaktig i mitt flertal på listan. Jag förstod/förstår precis hur hon tänkte. Jag vet att hon inte har del i hur många som jag har varit med. Däremot är hon delaktig till att mitt självförtroende även om det tog en massa år innan hennes ord tog skruv. Jo jag har varit med många och om ni vill så får ni se mig som billig och ja allt vad det nu heter. Jag tycker om sex . vem gör inte det? dock är sex 1000gånger mycket enklare för mig än vad närhet är. Ja skyddar mig själv genom att inte låta den andra personen komma mig allt för nära. "vi har ju bara sex"

Jag vet mycket väl att den där teorin absolut inte håller i längden. Ju mer stabil jag bli desto mer kommer min längtan om att få närhet på riktigt. Ja avslöjar mig själ gång på gång när ja utan att tänka öppnar mitt inre för den som ger mig närhet och bekräftelse.

Sen finns det en annan står bit i sexdelen som kan bara nämnas med ett ord och det är spänning. Ja söker mig till spännande "affärer" och det kan nog vara allt mellan himmel och jord som ja pysslar på med i smyg. Dock finns en grundregel .. rör aldrig någon som har en flickvän! Sen finns det små regler också som är så självklara. Tyvärr har jag 2misstag på mitt samvete. :(

En annan sak som jag måste tillägga. Jag behöver inte leta efter min "brevbärare" längre för jag har inte blivit smittad!! Jihoo!

Mycket skönt att slippa leka Inspector Gadget!

Nu ska ja passa mig för att vara oskyddad med möjliga brevbärare.

Nu har ja skrivit av en del som snurrar runt i huvudet.

Tillslut så är det alldeles för lite spänning i mitt liv just nu. Fast och andra sidan så är livet fyllt av noter och sång :) nu har ja lovat min kör ledare att ja ska sjunga solo också. grymt längesen jag gjorde det i kyrkan. Fast det är bara med amatör kören . det är en jätte vacker sång så jag hoppas att jag gör den bra. Ja så är det .. mycket sång och lite spänning. Kanske är det så att jag måste lägga spänningen åt sidan och göra plats för mera mys åt hannah håå? Äh det märks väl inom kort. Men det verkar som att det finns någon som suger på mitt hjärta. Dock var det ju så att jag är allergisk på katter! :P

Fast en slapp jävel växer i mina ögon.

Hannah håå- Oj oj! jag brukar inte klara av att mysa såhär mycket. Ja gör inte sånt helt enkelt.

Mr Pee- Men hannah jag är en slapp jävel!


Så..that´s it

Så.. adjö!


hannahs palt dag.

trodde när jag hade fått skriva av mig allt det där igår så skulle jag gå en riktig godnatts sömn. men icket. har sovit konstigt hela natten och drömt om alla möjliga sorts konstigheter och mardrömmar. + att jag hade tryckt i mig 2 paltar också mitt i natten.
trodde att jag skulle kunna sova när jag var proppmätt. men det hjälpte ändå inte :(
sen igår så har jag ätit 5paltar :P
jag skulle koka palt igår från ett sånt där packet som innehåller 6st pite paltar. eftersom att jag har noll planering när det gäller matlagning så var packetet totalt stenfruset! försökte på alla sätt och vis att bända isär paltarna från varandra. prövade både med kniv och våld och mikro. jag fick tillslut ge upp och koka allihopa på en gång. så sen tänkte ja att det är väl lika bra att smälla i sig alla paltarna innan dom blir dåliga. hahhaha så nu känner jag mig som en palt hela jag! 

kroppen är så färdig att ja har sovit bort hela dagen. känns som att  jag har utfört ett krig inatt. :( eftersom att jag har sovit bort hela dagen så blev det ingen skola idag :( dock är det första dagen som jag inte orkade att fara.men det är inte så mycket att göra åt. imorrn har jag min lediga dag så då får jag passa på att vila upp mig ordentligt. nu ska ja cykla hem till pitholm och äta middag med mamma + låna hennes tvättmaskin och lära in mig låtarna till pite gospel . vågar som inte sitta och ta ifrån tårna när jag övar i läggan . bättre att öva i mammas vardagsrum :)  
känns som att mamma ska få ta hand om mig ikväll. behöver en  massa kramar! 
nu måste ja plocka ihop tvätten.
 
så..that´s it
så..  adjö!

tårar och ångest

FUCK! så var det dags igen för att få ångest svårt att andas och bara vilja avsluta allt så fort som möjligt. den här gången kan jag väl fira med att ja fick vara ångest fri i en månad ganska precis. jag tackar och ödmjukt för den månaden.
30 dagarna i mitt liv som jag faktiskt har velat spendera som levande,stolt och glad över att vara jag.  förhoppningsvis så kommer det fler sånna här månader så småningom . jag måste ju fortsätta att leva på hoppet att ja ska kunna slippa ta medecinen varje dag och kunna sova utan mardrömmar.
men tydligen så behövde ja en verklighets chek just idag. jag har gjort mig osynlig hela dagen i skolan + att ja har fått utslag nästan av varenda kommentar som har sagts till mig. eller bara alla jobbiga kommentarer som damer måste slänga ur sig hela tiden för att få sina röster hörda. åh!! jag ville bara slå på damen som satt och skrek mig i örat hela dagen!! men man får ju inte slå på sina klasskamrater.. det tycker jag är synd! :P
inte för att lilla jag skulle kunna göra så mycket skada på en sån stor dam .. men ändå. i huvudet så stod jag och bankade på hennes jobbiga mun. försökte koppla bort henne så gott som det gick. men idag så var det tydligen omöjligt! fuck!
chek lista åt mig själv.
1 sitt inte brevid kalkonen
2 akta för att sitta mitt emot kalkonen
3 akta mig för damer som skriker för att dom måste hävda sig hela tiden!
4 akta mig för alla 3 punkterna för annars så känns det som att det blir utslag över hela kroppen! :P

det roliga är att jag är en människa som har ett otroligt stort tålamod. jag brukar kunna klara av jobbiga personer på mitt egna lilla vis.  men som sagt .. idag ville ja slå på hårt på någon och mig själv.

så varför kommer tårarna nu?
jag som har fått gå omkring som en ny människa i hela 30 dar. varför gick det inte en dag till?
jo för att såhär är det.  nu är jag med i 2 körer .  i ena kören så kan jag slappa och ta det chill. hade nästan kunnat vara ledare för den kören ;) sen har jag börjat i pite gospel och där är tempot 100gånger så högt som det är i den andra kören. nu har vi fått 9 låtar som vi ska träna in till nästa lördag. självklart så tycker jag att det är grymt kul att det är sånt tempo och ja ser det som en grym utmaning! men shit vad mycket text du ska lära in . fast jag vet att jag kommer att fixa det för att jag tycker att det är roligt. men sen så är jag med i kören på skolan också och vi övar 2 gånger i veckan. alla dom andra har redan varit med länge där och ja hoppde in nu . fick lära mig 2 låtar på en gång. den ena låten är så lång att det krävs 8st notblad. fast som sagt .. jag lär mig i rapid fart!

det jag egentligen försöker säga är att det är så sjukt mycket som jag har att göra nu. och ändå så är det bara roliga saker. men det kräver mycket tid och energi och då funkar det inte att ha ångest och vilja gråta över att jag hatar mig själv så mycket. jag ska egentligen inte ha tid till sånna funderingar. men tydligen så smyger dom där j***a  tankarna på mig ändå. fuck!!
från att ha varit sjukskriven sen februari o inte orkat göra nått till en total helomvändning.  det är stort! psyket och min kassa kropp får hänga med så gott det går. idag blev det urladdning. :(

idag såg vi en film om 3 damer på gym. det var meningen att den skulle vara inspirerande för oss alla. istället så blev jag bara ledsen när jag såg alla pigga damer som var så ärtiga och pigga.
varför blev jag ledsen?
jo för att jag såg mormor i dom allihop. så där pigg hade hon också kunnat vara om hon inte hade valt att ta sitt liv :(  idag var första gången i mitt liv som jag kände mig arg på henne för att hon lämnade oss. annars har jag bara haft förståelse för hennes val. arg och besviken kände jag mig för att hon gav upp . ändå så känner jag ju likadant som henne .
hon hade så mycket att leva för!! ändå valde hon att avsluta sitt liv med hjälp av ett rep. kroken hänger fortfarande kvar i liret i ersnäs.så otroligt många mardrömmar som jag har haft om min mormor under alla dom här åren. jag var 5år när hon dog.  morfar dog ett halvår innan när han skulle operera hjärtat. han sa att han skulle operera sig så att han skulle kunna dansa på unga damens bröllop dvs mitt. operationen misslyckades. det blev ingen dans på unga damens bröllop.
när morfar var borta så orkade mormor inte kämpa mer.
jag saknar dom båda så otroligt mycket!
det bränner i hjärtat när jag ser barn med sina mor eller farfäder. jag hade gärna också fått ha det så. istället blev vi ofrvilligt rika när dom gick bort..
nu är det bara farmor som lever. farfar dog på pdol fredagen. han överlevde sin egen son med 10år.

tyvär så blir det mycket död i den här bloggen ikväll . men det är det som tar all plats i huvudet just nu. pappa har också varit i mina tankar idag. han vände sig nog i sin grav när den blåa skiten vann :( jag kan verkligen inte allt för mycket om politik , röstade för pappas skull. oj vilken dyster stämmning det har varit på skjolan idag! :( alla som går i min klass har ju varit sjukskrivna i flera år. det var inte någon som hade modet uppe idag. otroligt jobbigt och tråkigt på alla sätt och vis. visst så kommer inte allt att ändras på en dag (tack och lov) men alla bidragen blir ju mindre och sånt. folk är redan nervösa hur dom kommer att klara sig.  :(

hjärtat måste snart få vila för dagen. ska bara avsluta med att skriva om helgen.

fredagen blev så otroligt lyckad!
hoppade upp på morgonen och dammsög min lägga. sen cyklade jag iväg till grisberget för att delta på friluftsdan. trodde dock att ja var på väg till lule innan ja hittade dit. men jag lyckades och kom bara 19 min försent :P irrade sen omkring i skogen för att leta rätt på en grillplats där alla dom andra skulle vara. det visade sig att det fanns väldigt många grillplatser! som tur var så hittade jag en utav mina damer från klassen som också irrade omkring i skogen. vi hittade inte till den rätta grillplatsen föränn våran "klassföreståndare" ringde till oss och tyckte att vi var dumma o ja.. tillslut så hittade vi varandra.
sen blev det dags för tipspromenad på 5,3km.
jag var mycket positiv under hela promenaden . vilket man absolut inte kunde säga om våran klassföreståndare eller klassdamen. jag gick faktiskt och njöt där i skogen. :)
sen visste jag att det väntade mig en mycket god lunch! pasta och vitlöksräkor mmm mums!  men eftersom att ja hade låtit min mor packa ner det i burken så fanns det bara pasta i min burk! :( så jag blev sur och drack lite vatten och begav mig hemåt igen.
bland det bästa jag vet är att se framemot nått gott som jag ska äta. när det inte blir så då blir jag mycket besviken!

ja ja det var ju fredag så humöret var på topp ändå :)
sen blev det..
en mini förfest hos mig med sis och skeå grabbarna .
sen for vi och såg på showen som tanja är med i . magic and miracles .  det var coolt! dock kände man sig jätte dum när man inte fattade hur alla trolleritrick gick till.
jag var på mycket gott humör redan på showen :) ölen gjorde sitt!
sen förfest hos joffe . det blev också en mycket lyckad tillställning!
utgången blev på toxic. hade mycket trevligt där med. dock var jag besviken på att dogge envisades med att spela så lite hiphop. då han var i skeå så rockade han otroligt mycket mer! men nog dansade jag mig slut ändå :)
redde ut en misstänkt härva också under kvällen. dock var det inte"brevbäraren" som jag fick tag på . fast jag fick mig en trevlig pratstund i alla fall :) tycker om trötter.
hahahah fick även en flashback från förr ... fina ögon har han fortfarande. men det är väl dock det enda den gamla räven har. 
ja fortsatte min utredning och tänkte att nu var saken biff. ack så fel ja hade! dock fick jag inte veta det föränn på lördan. 
jag tror att det var meningen att kvällen skulle sluta efter bigboy rundan. istället så blev det att ja fick 5 sovgäster i läggan. mycket trevligt det med! :) ja och edith skrattade tills vi nästan dog åt wannabe crillian ;) 
lördag.
alex,johan och sis tog sig en morgon prommis och kom tebax med mysig frukost. vi satt ute på taket och käkade sen . mycket mycket trevligt!
sen åkte alla hem till sitt och jag gick och la mig och sov HELA dagen. underbart! sen for vi på fest på kvällen . wessa bjöd upp med en lördas fest. dock hade ja bestämt mig för att vara nykter så skam att säga så vågade ja inte vara social :( + att ja tror att ångesten började att krypa fram redan då. :( ja och sis lämnade partyt och for och hängde i min lägga istället. så då passade ja på att städa undan från mina 5gäster. sen blev det kalles. 
oj oj oj vad heineken nerven skrek i mig hela kvällen! men jag försökte att ignorera den totalt och koncentrera mig på hur bra jag skulle må dan därpå. pinsamt att man måste ha åtminstone en öl i blodet för att slappna av. :( vill inte ha det så !  men ja kirrade faktiskt att inte ens smaka en enda droppe bärs under hela kvällen. stolt! 
kvällen slutade i en mycket oväntad vändning. den sista misstänkte "brevbäraren" fick bara sova med mig. dock så var det inte han som var brevbäraren han heller. så nu känns det som att brevet på posten måste komma från .. huvva usch .. ja vågar inte ens tänka att det är så. men ja ... sommarens misstag kommer nog att jaga mig resten av livet. dock är det inte säkert än att ja har fått nått "brev" :P
kan meddela att det var en mycket mysig natt med mr sexy . vilken kropp!! hahah nästan så att ja ryser när ja tänker på det. 
galet att kalla en sån oväntad för mr sexy  men.. ..han är den sexigaste ja har sett sen peter pan. 

ja det är mycket nu!
sång sång sång och skola för hela slanten! sen där på hörnet så ska det passa in med vinterkatter också. fast ja säger att ja inte har tid med sånt ;) 
katt ett trötter .  han tror att ja har lessnat på honom. dock kanske ja gör det om det inte blir nått snart. 
katt två mr sexy .. han tror att ja bara driver med honom. rätt skoj eftersom att ja inte kan driva/ljuga för någon.  (bara min mor) 
katt 3 ..  dömt att misslyckas (som vanligt) 
äh katterna får väl försöka på bästa vis att vinna mitt förtroende . själv ska ja försöka att ägna mig åt sången bara .... ja är faktiskt allergisk mot katter! 

så se där .. nu har ja både fått gråta av mig och skrivit av mig. nu kanske ja slipper ångesten inatt. hoppas!
så..
that´s it...
så .. adjö!

 


godkväll.

jahapp så blev man en riktig del av blogg världen. jag började väl min dagboks karriär på lunarstorm :) säkerligen som de flesta andra utav er har gjort. sen när ja bestämde mig för att bli "vuxen" så tog ja bort min lunar och fann min plats på dagbok.net istället. så om ni nu är intresserade av att veta mer om hannah håå och hennes bravader så är det bara att kika in där och läsa om mitt tidigare liv.
har länge använt mitt skrivande som terapi för min depression och ångest som jag har fått leva med sen jag var 5år.
så egentligen så kommer jag nog inte att skriva så mycket för att andra ska läsa och begrunda mitt liv utan kanske mer för att få ut de mesta som rusar omkring i huvudet på mig.

förra fredagen så landade det berömda bruna kuvertet i min brevlåda. först så bemötte ja det med ett gapskratt och ett ryck på axlarna. sen började ja att begrunda allvaret i allt som man har hunnit att ställa till med bara under den här sommaren. efter mitt sökande av en sommarkatt så har det varit många på vägen som har prövats på i utforskningssyfte. kan väl meddela att mitt sökande inte gick så jäkla bra. fann ingen trogen sommarkatt. och kanske var det så att ingen riktigt dög heller. nu är jag mer ute efter en vinterkatt. fast nu ska hannah hoe vara duktig och använda plast. höll dock på att skämmas ihjäl när kvinnan som sålde det åt mig började prata om de olika sorterna som fanns och allt möjligt annat som ja tyckte var pinsamt! jag ville ju bara ha det överstökat så fort som möjligt! ja ja nu har ja i alla fall varit en duktig flicka!

 ni kanske undrar varför det står mizztina istället för hannah där uppe ?
 
mitt namn är tina hannah elisabeth lundström.

tina= mitt indiska namn.  ja... jag vet att tina inte är ett indiskt namn. dom gav mig det för att det skulle kunna passa i vilket land som helst.
hanna= mitt svenska namn och jag har lagt till ett h i det för att jag tycker om att läsa saker baklänges. en utav alla mina saker ja har för mig.

jag har nåra personer som jag kallar för mitt crew i huvudet :)

hanna
tina
hannah håå
hannah hoe
tanten
kjerstin

hahhaha har dock aldrig anklagat mig själv för att vara frisk :)
men .. det bjuder jag på ;)

näe nu är det dags för att sova så att ja tar mig upp på den sjukt o motiverade friluftsdagen som framnäs har imorrn. dock blir det inte en så lång pina för det är bara från 10-14 men ändå.. nog lång tid för att göra mig less. HATAR friluftsdagar!!

ska bara lägga till att jag känner mig antingen som en 70årig tant eller en 10åring och mycket mycket sällan känner jag mig som en snart 24 årig kvinna.
då vet ni det :P

nästa gång kanske det här blir nått vettigare.
så..
that´s it ..
så..adjö